اصول طراحی بیمارستان وبسایت شخصی دکتر لیلا نظری منش | elitarchgroup

اصول طراحی بیمارستان وبسایت شخصی دکتر لیلا نظری منش | elitarchgroup

آنها امکانات تشخیص و درمانی گسترده‌ای دارند و به طور اصولی پژوهش و آموزش را به پیش می برند.سالنهای سخنرانی و اتاقهای تشریح بایستی طوری گنجانده شوند که فعالیت بیمارستان توسط ناظرین مختل نشوند. بخشها باید بزرگ باشند تا هم ملاقات کنندگان و هم ناظران را در خود جای دهند. امکانات و نیازهای ویژه بیمارستانهای پزشکی ایجاب می‌کند اتاقها به صورت ویژه‌ای طراحی شوند. مفهوم شفابخشی در قرن اخیر منجر به ایجاد تغییرات قابل‌ملاحظه‌ای در طراحی محیط‌‌‌های درمانی و تأثیرات مثبتی در روند بهبودی بیماران شده است. در گذشته پزشکان و پرستاران مخاطب اصلی طراحی محیط‌‌‌های درمانی بودند اما امروزه بیماران وخانواده‌هایشان در مرکز توجه قرار می‌گیرند.

  • زیرا به دلیل اهمیت رعایت اصول طراحی بیمارستان نمی توان طرح کلی بنا و سازه را ابتدا در نظر گرفت و سپس چینش فضایی را بررسی کرد.
  • بعد از گذار از این مرحله باید یعنی در صورت تامین شدن این نیاز میتوان به معنا و حس مکان برای بالا تر بردن کیفیت بیمارستان پرداخت نه اینکه با اضافه کردن رنگ و لعاب ظاهر سازی کرد.
  • عواملی چون رنگ، مبلمان، نورپردازی در طراحی داخلی بسیار مؤثر هستند.

در غیر این صورت ،اتصالات خطوط خلاء، اکسید نیتروس و برق اضطراری بایستی حداقل ۲۰/۱ متر بالاتر از سطح کف اتاق قرار گیرند. جدا کردن بخشهایی که در حد بالای میکروب زدایی شده اند(استریل) و وسایل استریل نیز به آنجا ارسال می‌شود بسیار مهم است. تقسیم اتاق عمل به دو قسمت عفونی و غیر عفونی یک بحث پزشکی است اما عمل هوشیارانه و منطقی است.

بررسی تخصصی انواع ترموستات و کاربرد آن

کاشی کاری تا زیر سقف باید ادامه داشته باشد و از رنگ روغن نیم مات برای این فضاها استفاده می‌شود. برای هر 6 نفر از کارکنان بیمارستان باید 1 توالت در نظر گرفته شود. 6)در بیمارستان های کودکان می توان از رنگهای شاد و در نظر گرفتن جایی برای بازی کودکان باعث کمتر شدن فشار و درد بیماری شود. 4)میتوان طراحی داخلی جذاب و در عین حال آرامش بخش در داخل بخش بستری داشته باشیم .

آتریم و فضای بیرونی بیمارستان ها و کلینیک ها

دوش برای بیماران سرپایی انتخابی است و می‌تواند برای بیماران با صندلی چرخدار مناسب باشد مشروط بر آن است که فضای کافی فراهم آید ← (۴). اندازۀ درهای اتاق باید باشد و طرحی که کاهش صدایی تا حداقل dB 32 را در بر دارد باید مورد توجه قرار گیرد (توجه داشته باشید که درزگیری­های خاص کاهش صدا، اغلب ضروری غرفه سازی هستند). مکانیسم­های بستن باید در بالاسر باشد و در باید طوری طراحی گردد که نیازهای بیماران و پرسنلی را که به حمل سینی‌ها می‌پردازند برآورده سازد. ساختار سلسله‌ مراتبی بیمارستانی، هم از نظر پزشکی و هم از نظر پرستاری، باید در طراحی انعکاس یابد (مثلاً اتاق‌های جداگانۀ خاص سوپروایزها، دستیار پزشکان، پزشکان ارشد).