عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس افزود: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ شاهد افزایش ۴۰ درصدی درآمدهای مالیاتی هستیم که مصارفی همچون همانندسازی حقوق بازنشستگان، پاداش پایان خدمت و افزایش اعتبارات خرید تضمیمنی گندم برای آن در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون انرژی مجلس افزود: در این لایحه ردیفهای اعتباری دستگاههای مختلف به صورت شفاف ذکر شده و همین یکپارچگی باعث شفافیت در بودجه شده است.
اختصاص ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات بانکها در بودجه سال آینده
هادی محمدپور نیز در این خصوص به ایرنا گفت: یکی از نقاط قوت لایحه بودجه سال آینده شفافیت در بخشهای مختلف آن است و در حوزه تولید توجه ویژه شده و تسهیلات برای این بخش در بودجه لحاظ شده است.
فاطمی اضافه کرد: منابع بودجهای پیش از این ۶ هزار هزار میلیارد ریال بود که با یکپارچه سازی منابع درآمدی در لایحه بودجه ۱۴۰۴ این میزان به ۱۲ هزار هزار میلیارد ریال افزایش یافته است.
کسری پنهان اعتبارات در لایحه بودجه ۱۴۰۴ کاهش یافته است
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، دکتر مسعود پزشکیان، رئیس جمهور، اول آبان ماه بخش نخست لایحه بودجه ۱۴۰۴ را به هیات رئیسه مجلس تقدیم کرد و در همین زمان رئیس مجلس و اکثریت نمایندگان از ارائه لایحه بودجه توسط دولت در زمان مقرر قانونی قدردانی کردند.
وی یادآور شد: لایحه بودجه ۱۴۰۴ نسبت به بودجههای قبلی شفافتر است و منابع و مصارف بودجه به صورت دقیق تری مشخص شده که این از ویژگی های مهم آن است. همچنین لایحه بودجه ۱۴۰۴ یکپارچه است و منابع درآمدی که پیش از این در بودجه نمیآمد در لایحه بودجه ۱۴۰۴ در یک مجموعه یکپارچه و کامل تدوین و ارائه شده است.
طبق آییننامه داخلی مجلس شورای اسلامی، نمایندگان مجلس از زمان تصویب کلیات لایحه بودجه، به مدت پنج روز فرصت دارند پیشنهادات خود را درباره جزییات لایحه ارائه کنند و پنج روز پس از آن هم مهلت کمیسیونهای تخصصی برای بررسی پیشنهادات نمایندگان و ارائه گزارش آن به کمیسیون تلفیق لایحه بودجه است.
اکثر نمایندگان مجلس موافق کلیات لایحه بودجه سال آینده هستند که در گفت و گو با ایرنا نظرات و دیدگاههای خود را در این باره بیان کردند.
عبدالوحیدفیاضی در همین زمینه در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: لایحه بودجه ۱۴۰۴ نسبت به سالهای قبل بهتر تدوین شده و سقف معافیت مالیاتی برای حقوق بگیران از ماهی ۱۲ میلیون تومان در بودجه ۱۴۰۳ به دوبرابر در لایحه بودجه سال آینده یعنی ۲۴ میلیون تومان افزایش یافته است.
درآمدهای زیر ۲۴ میلیون تومان از پرداخت مالیات معاف هستند
وی خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ویژگیهای لایحه بودجه کاهش کسری اعتبارات است و در بودجه تلاش شده تا درآمدها واقعی دیده شود و از نگاه آرمانی به منابع درآمدی پرهیز شود.
محسن زنگنه پیش از این و در این باره به خبرنگاران گفته بود که مجلس در هفتهای که گذشت به دلیل حضور نمایندگان در حوزههای انتخابیه و درخواست کمیسیونهای تخصصی، تعطیل بود و جلسات کمیسیون تلفیق از هفته آخر آبان ماه برای بررسی جزئیات لایحه بودجه تشکیل خواهد شد.
پس از تشکیل کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ و بررسی آن در این کمیسیون، سرانجام در هشتم آبان ماه کلیات لایحه در صحن مجلس به رای گذاشته شد و با ۱۴۶ رای موافق، ۹۶ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۴۹ نماینده حاضر در مجلس، کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ به تصویب رسید.
رمضانعلی سنگدوینی نیز از دیگر نمایندگان مجلس است که با برشمردن ویژگیهای بارز لایحه بودجه سال آینده، افزایش شفافیت در بحث منابع و مصارف و تطابق آن با قانون برنامه هفتم توسعه را از جمله بخشهای مثبت آن دانست.
احمدی خاطرنشان کرد: یکی دیگر از ویژگیهای لایحه بودجه ارائه به موقع آن است که کمک میکند تا مجلس زمان کافی برای بررسی آن را داشته باشد. همچنین افزایش اعتبارات عمرانی از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان به ۵۶۰ هزار میلیارد تومان در بودجه بسیار شاخص است.
عضو هیأت رئیسه کمیسیون انرژی مجلس افزود: در لایحه بودجه سال آینده ۲۵۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای خرید گندم در نظر گرفته شده است.
احتمال اتمام بررسی جزئیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ تا هفته دوم آذرماه
همچنین افزایش معافیت مالیاتی حقوق بگیران از ۱۲ به ۲۴ میلیون، در نظر گرفتن ۲۰۰ هزار میلیارد تومان برای کاهش بدهی بانکها، معافیت مالیاتی برای کسبه با درآمد کمتر از ۲۴ میلیون تومان، معافیت مالیاتی برای سرمایه گذاران، انجام سازوکار لازم برای پرداخت مطالبات گندمکاران، اختصاص ۸۴ هزار میلیارد تومان برای پرداخت پاداش بازنشستگان، پیش بینی افزایش حقوق بین ۲۰ تا ۲۸ درصد برای کارکنان دولت و توجه به رفع ناترازی انرژی از جمله بخشهای مهمی است که در لایحه بودجه ۱۴۰۴ به آنها توجه شده و رئیس جمهور در دفاع از لایحه بودجه به آنها اشاره کرد.
عضو کمیسیون تلفیق بودجه در مجلس یادآور شد: در لایحه بودجه ۱۴۰۴ همه منابع درآمدی ذکر شده و آنچه که پیش از این به صورت منابع درآمدی فرا بودجهای میآمد این دوره در منابع درآمدی بودجه آورده شده که از جمله آن میتوان به گنجاندن منابع درآمدی هدفمندی یارانهها در منابع درآمدی بودجه اشاره کرد.
این عضو کمیسیون تلفیق پیش بینی کرد که بررسی جزئیات لایحه بودجه سال آینده در هفته دوم آذرماه به اتمام رسیده و گزارش آن به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ارائه شود.