وی با بیان اینکه برخی از اعضای کمیسیون منتقد حوزه مدیریت و سیاستگذاری تولید و قیمت و تعرفه دارو هستند، گفت: در این بخش دچار مشکلات اساسی هستیم و بیمهها باید به تعهدات خود عمل کنند و همچنین موضوع سرمایه در گردش برای شرکتهای باید مورد توجه قرار گیرد.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا، زهرا شیخی در توضیح نشست روز یکشنبه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس از بررسی آخرین وضعیت ذخایر مواد اولیه و تولید دارو به ویژه آنتی بیوتیکها در کشور با حضور رئیس سازمان غذا و دارو و فعالان این صنعت خبر داد و گفت: اعضای کمیسیون در این نشست، موضوع ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده و کمبود سرم، آنتی بیوتیکها و برخی اقلام دارویی را مطرح و به حساسیت آن به دلیل ارتباط با سلامت مردم تاکید کردند.
وی ادامه داد: در نهایت پس از بحث و گفت وگوی صورت گرفته میان نمایندگان و رئیس سازمان غذا و دارو و فعالان این صنعت مقرر شد با ارسال نامه ای به سران سه قوه مشکلات حاد صنعت دارو مطرح و بر ضرورت اتخاذ تدابیر فوری برای رفع مشکلات تاکید شود زیرا هدف اصلی کمیسیون بهداشت و مجلس رفع مشکلات دارویی کشور و دسترسی آسان مردم به دارو است و در این رابطه بخش خصوصی، مجلس و دولت باید پای کار باشند.
نماینده مردم اصفهان در مجلس یازدهم تاکید کرد: رئیس سازمان غذا و دارو هم در این نشست یادآور شد که در طرح دارویار منافع اشخاص و گروهها در اولویت نیست بلکه منافع مردم مهم است و در این طرح اصلاح رفتارها، تجویز و مصرف منطقی و نسخه نویسی الکترونیک مورد توجه قرار گرفته است و در واقع ۹۷ درصد نسخه نویسی الکترونیکی بوده و به دنبال این هستیم که خدمات بیمارستانهای دولتی را رایگان کنیم.
رئیس فراکسیون دیپلماسی سلامت و سبک زندگی سالم در مجلس ادامه داد: مسئولان سازمان غذا و دارو هم در این نشست بیان کردند که توزیع و تولید دارو در ۶ ماهه اول سال همانند سال گذشته بود و در مورد مواد اولیه مشکلی وجود ندارد. همچنین جلساتی را برای اصلاح قیمت آنتی بیوتیک برگزار و نکات مطرح شده توسط تولیدکنندگان را در قیمت ها لحاظ و طی هفته جاری قیمتها ابلاغ خواهد شد.
شیخی افزود: اعضای کمیسیون معتقدند که علت کمبود برخی اقلام دارویی باید بررسی شود چرا که قرار بود با اجرای طرح دارویار کمبودها رفع و تغییری در قیمت دارو ایجاد نشده و پرداختی از جیب مردم افزایش نیابد. اما متاسفانه در حال حاضر با کمبود و افزایش قیمت دارو مواجه هستیم و در این رابطه نقش سازمان غذا و دارو باید مشخص شود.
شیخی خاطرنشان کرد: براساس اظهارات رئیس سازمان غذا و دارو با اجرای طرح دارویار ۳۰ درصد مصرف دارو کاهش یافته و باید در آینده منتظر ثمرات این طرح باشیم.