دولت با حمایت مالی و معافیت مالیاتی به کسب‌وکارهای مجازی کمک می‌کند

وی خاطرنشان کرد: مجلس برای برای هر گونه کمک حقوقی و تقنینی برای تقویت فعالیت کسب و کارهای مجازی آمادگی دارد.

رییس کمیسیون صنایع و معادن با تاکید بر این که هویت دادن از دو کانال ثبت رسمی و حمایت‌های متداوم با ابزار معرفی و تبلیغات، از کسب و کارهای فضای مجازی باید مورد توجه و پیگیری وزارت ارتباطات باشد، گفت: موضوعی که دولت و صاحبان مشاغل نیاز دارند یک هویت دهی مستقل به کسب و کارهای فضای مجازی است حالا هم خوشبختانه وزارت ارتباطات به مساله ورود پیدا کرده است.

طاهری مهلت سه ماه وزارت ارتباطات را بازه‌ای طلایی برای اجرای این بسته خواند و گفت: خود وزیر هم در اینباره گفت که وزارت ارتباطات و دولت نسبت به فوریت مساله اذعان دارد و از این نظر امکانات و نیروی انسانی در وزارتخانه برای انجام این کار بسیج شده است.

وی بسیاری از مشکلاتی که امروز کسب و کارهای مجازی با آن روبرو هستند را به دلیل عدم حمایت از منافع آنها در نهادهای قانونی توصیف و تصریح کرد: پیش از این از حیات و شاکله این کسب و کارها حمایت نمی‌شد و اقلیت خاص بر اتحادیه‌های مختلف حاکم بود و البته خود این کسب و کارها نیز به دلیل نوع ذائقه جامعه مایل نبودند به پلتفرم‌های داخلی بیایند و ترجیح می‌دادند در فضای بدون حمایت و چهارچوب قانونی روی بستر پلتفرم های خارجی بمانند.

نماینده مردم طارم و زنجان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با توجه به ظرفیت خوبی که در بین فعالان همین کسب و کارها وجود دارد، هرگونه طرح یا لایحه‌ای که قرار است برای سیر مراحل قانونگذاری به مجلس بیاید، باید از دل همین کسب و کارها بیرون بیاید و شالوده کلی آن را خودشان طراحی کنند.


منبع: https://www.irna.ir/news/84948143/%D8%AF%D9%88%D9%84%D8%AA-%D8%A8%D8%A7-%D8%AD%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D9%88-%D9%85%D8%B9%D8%A7%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A7%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D9%87-%DA%A9%D8%B3%D8%A8-%D9%88%DA%A9%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%DA%A9%D9%85%DA%A9

وی با تاکید بر این که نحوه اجرای نادرست قانون توسط دستگاه متولی می‌تواند اثر حمایت‌های در نظر گرفته شده برای کسب و کارها را خنثی کند، گفت: باید ساز وکارها به گونه‌ای تعیین شود که کسب‌وکار در یک فضای شفاف و سالم بتواند موارد مورد نیاز حمایتی که حاکمیت به وی متعهد شده است را دریافت کند.

نماینده مردم طارم و زنجان در مجلس با بیان این که مجلس در دو ماه اخیر در جریان مشکلات ناشی از محدودیت‌های اینترنت برای این کسب و کارها بود، گفت: این مشکلات کسب و کارهای مجازی زندگی قشری از جامعه را مدنظر قرار داد؛ دغدغه‌ها و نگرانی‌ها درباره این قشر به حدی بود که وزیر ارتباطات با حضور در صحن مجلس به سوالات نمایندگان پاسخ داد.

مجلس برای برای هر گونه کمک حقوقی و تقنینی برای تقویت فعالیت کسب و کارهای مجازی آمادگی دارد

کسب و کارهای فضای مجازی باید هویت مستقل از طرق قانونی و فرهنگی پیدا کنند

مصطفی طاهری در گفت و گو با خبرنگار پارلمانی ایرنا، با استقبال از بسته حمایتی وزارت ارتباطات برای حمایت از کسب و کارهای فضای مجازی گفت: این کسب و کارها در شرایط فعلی و محدودیت‌های اعمال شده روی اینترنت و برخی پلتفرم‌های خارجی نمی‌توانند همچون گذشته کسب و کار و درآمد خود را داشته باشند و باید بستر فعالیت خود را تغییر دهند که این کار ممکن است به آن‌ها آسیب بزند.

رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس موضوع حمایت‌های مالی و معافیت‌های مالیاتی را اولویت برای اجرای این بسته حمایتی توصیف و تصریح کرد: در بحث‌های مالیاتی و حمایت‌های مختلف بهتر است ورود کنند تا انشاءالله شرایط عوض بشود و به حالت عادی برگردد.

طاهری رویکرد حاکمیت در مباحث فضای مجازی را حمایت از کسب و کارها در این حوزه خواند و گفت: کسب و کارهای مجازی با فراز و نشیب‌های مختلفی در این سال‌ها مواجه بوده‌اند که دلیل آن بی‌قانونی و فقدان چهارچوب برای فعالیت این صنف تازه نفس و جدیدالورود به عرصه کسب و کارها بوده است.

طاهری با تاکید بر این که هویت دهی مستقل به کسب و کارهای مجازی نیازمند اقدامات فرهنگی نیز هست، گفت: مساله تبلیغات در این زمینه بسیار موثر است و خوشبختانه وزارت ارتباطات در بسته حمایتی خود از صدا و سیما در این زمینه استفاده می کند و باید این اقدام از طریق رسانه ملی صورت پذیرد تا هم امکان تسهیل مسائل مکالی در سطح حاکمیتی باشد و کسب و کارها نیاز به پرداخت مالی پیدا نکنند و هم در برگیری گسترده صدا و سیما در این زمینه موثر واقع شود.

طاهری با اعلام این که باید حمایت های همه جانبه با توجه به وضعیت دو ماهه گذشته از کسب و کارهای فضای مجازی  صورت بگیرد، گفت: این حوزه از جمله مهمترین زیرحوزه‌های دانش بنیان بوده و بسیار اشتغال زا است و باید موانع توسعه آن سریعاً برداشته شود چرا که بر اساس آمارها بخش قابل توجهی از خانوارها در حال حاضر از طریق فضای مجازی معیشت خود را تامین می‌کنند.