اکسپو ۲۰۲۵ فرصتی برای معرفی تولیدات ایران به جهان و گامی برای تحقق شعار سال


فرید موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، درباره اهمیت نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ که از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت ماه با حضور نمایندگانی از ۱۱۰ کشور جهان در تهران برگزار شد، گفت: طبق فرمایش رهبر معظم انقلاب، امسال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده است و زمانی سرمایه گذاری برای تولید انجام می‌شود که تولید سودآور باشد و لازمه سوددهی نیز وجود بازار بین المللی خوب و قابل قبول است.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشورمان از ظرفیت‌های بسیاری در تولید کالا برای مصرف داخلی و خارجی برخوردار است، افزود: به هر میزان بازار صادراتی بزرگتر شود، سودآوری کشور هم بیشتر خواهد شد و همزمان می‌توانیم تکنولوژی صنایع تولیدی کشور را به روز کرده و افزایش تولید داشته باشیم که در نهایت منجر به افزایش تولید و صادرات و ارز آوری برای کشور می‌شود.

نماینده مردم عجب شیر و مراغه در مجلس شورای اسلامی با اشاره به سیاست‌های کلان اقتصادی و اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب هم به آن تاکید داشتند، یادآور شد: در این موضوع توجه به تولید و تقویت صنایع مد نظر است و صادرات خوب، نقش مهمی را در تحقق اقتصاد مقاومتی ایفا خواهد کرد. چرا که هدف تحریم‌های غیرقانونی غرب علیه کشور ما، ایجاد محدودیت در صادرات اعم از نفتی و غیرنفتی بود تا درآمدها و تولید کشور محدود شود.

اکسپو ۲۰۲۵ فرصتی برای معرفی تولیدات ایران به جهان و گامی برای تحقق شعار سال

هر اقدامی برای رفع موانع صادراتی، سبب ارزآوری برای کشور می‌شود

این نماینده مجلس اضافه کرد: به طور قطع هر اقدامی که برای رفع موانع صادراتی و توسعه بازارهای تجاری انجام شود، به بهبود اقتصاد کشور و رفع چالش‌های اقتصادی و موانع سر راه تولید کمک خواهد کرد و با افزایش صادرات کالاها و محصولات تولید داخل سبب ارزآوری برای کشور و کمک به تولید می‌شود.

موسوی، ایران اکسپو ۲۰۲۵ را ویترینی مهم و ارزشمند برای عرضه تولیدات و توانمندی‌های کشور که بسیار حائز اهمیت است برشمرد و گفت: در این نمایشگاه امکان آشنایی، معرفی تولیدات، ظرفیت‌های صادراتی، شبکه سازی‌های مختلف، جذب سرمایه گذار خارجی، بهبود تراز تجاری کشور و پیدا کردن بازارهای جدید فراهم می‌شود.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره اینکه چنین نمایشگاهی تا چه میزان در سرمایه گذاری در تولید، افزایش صادرات غیرنفتی و شناساندن برند ایران در کالاهای مختلف اثرگذار است، گفت: متاسفانه در سال‌های گذشته سیاست‌هایی اتخاذ شده به ایجاد محدودیت در صادرات غیرنفتی منجر شد و در چنین شرایطی ضروری است ریل سیاست‌ها در صادرات غیرنفتی تغییر کند. چرا که بدون صادرات غیرنفتی امکان رفع مشکلات اقتصادی کشور وجود ندارد. اما قطعا برگزاری چنین نمایشگاهی یکی از راهکارهای مهم برای بهبود صادرات غیرنفتی محسوب می‌شود.

نماینده مردم عجب شیر و مراغه در مجلس شورای اسلامی، افزایش حمایت‌ها و پشتیبانی دولت از صادرکنندگان کشور را ضروری و مهم خواند و تصریح کرد: امروزه در بیشتر کشورهای منطقه و جهان، دولت‌ها حمایت‌های موثری از صادرکنندگان کشورشان انجام می‌دهند و ضروری است که سیاست‌های حمایتی کشور ما نیز از صادرکنندگان به ویژه در بخش‌های خصوصی بهبود یابد.

حمایت دولت از صادرکنندگان سبب دلگرمی آنها می‌شود

وی با بیان اینکه به هر میزان برای بهبود صادرات کشور هزینه کنیم، کم است، یادآور شد: بیشتر صادرکنندگان کشور با مشکلاتی مواجه هستند و مجبورند در شرایط خاص ارزی، مشکلاتی که در حمل و نقل کالا و محصولات وجود دارد یا در شرایطی که باید بازارها را برای صادرات شناسایی کنند، صادرات مورد نظر را انجام دهند. اما قطعا حمایت دولت از آنها سبب دلگرمی صادرکنندگان خواهد شد که در اقتصاد کشور تاثیر مثبتی ایجاد خواهد کرد.

موسوی درباره تاثیر این نمایشگاه برای افزایش ارتباط بین صادرکنندگان و بازارهای داخلی و خارجی عنوان کرد: قطعا وجود چنین نمایشگاهی سبب ارتباط مستقیم بین صادرکنندگان و سرمایه گذاران خواهد شد تا در عمل بازارهای صادراتی کشور توسعه داده شده و کشورهای مختلف بتوانند با بازارهای صادراتی ایران آشنا شوند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با قدردانی از برگزارکنندکان این نمایشگاه خاطرنشان کرد: امیدوارم چنین نمایشگاهی سبب حضور بیشتر فعالان اقتصادی شده و این نمایشگاه در کشورهای دیگر هم برگزار شود تا تولیدات کشورمان که در برخی از موارد منحصر به فرد است، به سایر کشورهای دنیا معرفی شوند. چرا که این رویکرد سبب بهره مندی اقتصاد کشور و منفعت مردم خواهد شد.

به گزارش ایرنا، هفتمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، موسوم به ایران اکسپو ۲۰۲۵، از هشتم اردیبهشت در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران آغاز شد و امروز ۱۲ اردیبهشت ماه به کار خود پایان خواهد داد.

این رویداد اقتصادی با هدف تقویت تولید و شناساندن محصولات تولیدی کشور به بازار اقتصادی منطقه و جهان، با حضور بیش از ۲۵۰۰ تاجر و نماینده از ۱۱۰ کشور، ازجمله ۴۱ کشور آسیایی، ۲۱ کشور اروپایی، ۳۹ کشور آفریقایی، هشت کشور از قاره آمریکا و یک کشور از اقیانوسیه برگزار شده است. علاوه بر این، مقامات دولتی، سفیران، شرکت‌های تجاری و فعالان اقتصادی هم در این رویداد حضور دارند.


منبع: https://www.irna.ir/news/85819674/%D8%A7%DA%A9%D8%B3%D9%BE%D9%88-%DB%B2%DB%B0%DB%B2%DB%B5-%D9%81%D8%B1%D8%B5%D8%AA%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%B9%D8%B1%D9%81%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D9%84%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%AA-%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%D8%AC%D9%87%D8%A7%D9%86-%D9%88-%DA%AF%D8%A7%D9%85%DB%8C-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C