نماینده مجلس: مذاکرات باید به یک توافق پایدار و متوازن منتهی شود



علی کشوری در آستانه برگزاری سومین دور از گفت و گوهای ایران و آمریکا به میزبانی مسقط عمان در گفت وگو با خبرنگار سیاسی ایرنا، این مذاکرات را فرصتی کلیدی برای دستیابی به یک توافق پایدار و متوازن دانست و گفت: مذاکرات هسته‌ای یک فرایند پیچیده است، اما مهم‌ترین نکته این است که هیچ توافقی نباید به‌گونه‌ای باشد که منافع ملت ایران را تحت تأثیر قرار دهد. دور سوم مذاکرات فرصت بسیار خوبی برای بازگشت به یک توافق جامع و منصفانه است.

وی‌ با تاکید بر این که جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات از موضع قدرت و احترام به منافع ملی کشور حاضر شده است، افزود: ما به تیم مذاکره‌کننده کشورمان که از متخصصان با تجربه و دلسوز تشکیل شده است، اعتماد داریم. این تیم در گذشته نیز نشان داده که می‌تواند در برابر فشارهای خارجی با عزت و اقتدار از منافع ملت و کشور دفاع کند.

نماینده مردم قائم شهر در مجلس با اشاره به اهمیت موضوع رفع تحریم‌ها در مذاکرات و تأثیر آن بر وضعیت اقتصادی کشور، تصریح کرد: یکی از اهداف اصلی ایران در این دور از مذاکرات، لغو تحریم‌ها و بازگشت به اقتصاد جهانی است. مردم ایران سال‌ها است که از این تحریم‌ها رنج می‌برند و این مذاکرات فرصتی است برای حل مشکلات اقتصادی و بازسازی اعتماد در سطح جهانی. اما مهم‌ترین نکته این است که تحریم‌ها باید به‌طور کامل و به‌صورت واقعی لغو شوند و این اتفاق تنها زمانی خواهد افتاد که طرف مقابل به تعهدات خود پایبند باشد.

در مذاکرات هسته‌ای نیز ما شاهد بودیم که نمایندگان سیاست خارجی ایران با دقت و مسئولیت‌پذیری به منافع کشور نگاه کرده و در مقابل فشارهای جهانی، به‌طور مؤثر عمل کردند. بنابراین،همچنان از تیم مذاکره‌کننده انتظار داریم با تمام توان از حقوق مردم ایران دفاع کنند

تیم مذاکره کننده در مذاکرات با عزت و شجاعت از حقوق ملت ایران دفاع کرد

کشوری درباره توانمندی تیم مذاکره‌کننده ایران و اعتماد به آن‌ها، بیان کرد: تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی ایران همیشه در مذاکرات گذشته با عزت و شجاعت از حقوق مردم دفاع کرده است. در مذاکرات هسته‌ای نیز ما شاهد بودیم که نمایندگان سیاست خارجی ایران با دقت و مسئولیت‌پذیری به منافع کشور نگاه کرده و در مقابل فشارهای جهانی، به‌طور مؤثر عمل کردند. بنابراین،همچنان از تیم مذاکره‌کننده انتظار داریم با تمام توان از حقوق مردم ایران دفاع کنند.

وی در ادامه تأکید کرد: در شرایط کنونی که مشکلات اقتصادی در داخل کشور بسیار محسوس است، انتظار می‌رود مذاکرات به گونه‌ای پیش برود که منافع اقتصادی مردم ایران تأمین شود و ایران بتواند از فشارهای اقتصادی رهایی یابد.

سخنگوی کمیسیون اصل نود مجلس همچنین با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در تحولات منطقه‌ای و جهانی گفت: ایران در منطقه نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند و هر توافقی باید این واقعیت را در نظر بگیرد. در هر مذاکره‌ای که کشورها با یکدیگر دارند، باید به منافع منطقه‌ای و جهانی ایران نیز توجه ویژه‌ای شود. ایران هرگز نخواهد پذیرفت که منافع خود را در سطح منطقه‌ای و بین‌المللی فدای یک توافق موقت کند.

مردم ایران باید از روند مذاکرات آگاه شوند و بدانند که این مذاکرات در راستای منافع آنها پیش می‌رود. شفافیت در این زمینه می‌تواند به تقویت اعتماد عمومی و ایجاد یک فضای مثبت در داخل کشور کمک کند

این نماینده مجلس‌ در مورد شفافیت در روند مذاکرات افزود: یکی از مسائلی که همیشه در مذاکرات باید به آن توجه شود، شفافیت است. مردم ایران باید از روند مذاکرات آگاه شوند و بدانند که این مذاکرات در راستای منافع آنها پیش می‌رود. شفافیت در این زمینه می‌تواند به تقویت اعتماد عمومی و ایجاد یک فضای مثبت در داخل کشور کمک کند.

به گزارش ایرنا، دور دوم گفت‌وگوهای جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا روز شنبه -۳۰ فرودین- بصورت غیر مستقیم و با میانجیگری عمان در رم پایتخت ایتالیا و دور نخست این مذاکرات شنبه -۲۳ فروردین- در مسقط عمان برگزار شده بود.

سومین دور این گفت‌وگوها نیز بطور غیرمستقیم و با وساطت و حضور وزیرخارجه عمان به منظور تبادل پیام میان هیات‌های ایرانی و آمریکایی برگزار خواهدشد.

استیو ویتکاف؛ نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا که در ساعات اولیه بامداد شنبه ۶ اردیبهشت از مسکو وارد مسقط خواهد شد، ریاست هیات مذاکره‌کننده آمریکایی را برعهده خواهد داشت.

براساس برنامه‌ریزی صورت گرفته تا لحظه تنظیم این خبر، سومین دور این گفت‌وگوهای غیرمستقیم با وساطت عمان، صبح شنبه با جلسه کارشناسی شروع خواهد شد اما با توجه به حضور دو مذاکره‌کننده ارشد (عراقچی و ویتکاف)، احتمال تغییر این روند و شروع بحث با دو مذاکره‌کننده ارشد نیز منتفی نیست.


منبع: https://www.irna.ir/news/85812780/%D9%86%D9%85%D8%A7%DB%8C%D9%86%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%AC%D9%84%D8%B3-%D9%85%D8%B0%D8%A7%DA%A9%D8%B1%D8%A7%D8%AA-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF-%D8%A8%D9%87-%DB%8C%DA%A9-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%81%D9%82-%D9%BE%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D9%88-%D9%85%D8%AA%D9%88%D8%A7%D8%B2%D9%86-%D9%85%D9%86%D8%AA%D9%87%DB%8C